Laadpalenbedrijf CityCharging versnelt groei door financiering Triodos Bank

CityCharging, aanbieder van laadpalen in de openbare ruimte, heeft Triodos Bank aangetrokken als financier voor hun activiteiten. Het bedrijf uit Deventer is nu ruim een jaar actief op de markt voor publieke laadinfrastructuur. In samenwerking met -tot dusver- 25 gemeenten plaatst en beheert CityCharging laadpalen in woonwijken, bij winkelcentra en op bedrijventerreinen.

De financiering vanuit Triodos maakt het mogelijk om circa 1000 nieuwe laadpalen te plaatsen, een grote stap voorwaarts voor het nog jonge bedrijf. Oprichter en mede-eigenaar Martijn Olbertz: “Wij zijn ongelofelijk trots en blij met het vertrouwen van Triodos Bank in CityCharging. Samen gaan wij nog grotere stappen zetten in de uitrol van ons laadpalennetwerk in Nederland. Voor ons is het belangrijk om dit samen met Triodos Bank te gaan uitvoeren, omdat verduurzaming altijd speerpunt is in hun activiteiten. En dat sluit perfect aan bij onze eigen doelstellingen.”

Klimaatakkoord

Volgens het Klimaatakkoord moeten alle nieuwe auto’s die vanaf 2030 in Nederland worden verkocht emissievrij zijn. In dat jaar zullen er naar schatting tweeënhalf miljoen elektrische auto’s in Nederland rondrijden en hiervoor zijn ongeveer 1 miljoen openbare laadpunten nodig. Olbertz: “De realisatie van een laadpalennetwerk dat de komende jaren de sterk groeiende doelgroep kan bedienen is een grote opgaaf. De doorlooptijden zijn fors en de netcapaciteit beperkt. Wij denken in de keten mee met gemeenten en netbeheerders om het proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het toepassen van slimme laadinfra hoort daar ook bij.”

Uitrol laadpalen

De laadpalen kunnen worden aangevraagd door e-rijders die geen mogelijkheid hebben om hun auto op eigen terrein te laden. Daarnaast bieden steeds meer gemeenten de gelegenheid aan laadpaalaanbieders om strategische locaties in te vullen. Aan de hand van een prognosekaart worden dan proactief laadpalen geplaatst op plekken waar op korte termijn een groeiende vraag wordt verwacht. De gebundelde strategische locaties zorgen voor een efficiënt proces en de aanwezigheid van voldoende laadmogelijkheid verlaagt de drempel voor iedereen die overweegt om elektrisch te gaan rijden. De gemeenten werken op die manier aan hun doelstellingen op het gebied van verduurzaming en luchtkwaliteit.

Deel dit artikel