Betaal alleen het vaste
tarief per kilowattuur

CityCharging houdt de tarieven eenvoudig en overzichtelijk. Voor het laden op al onze laadpalen berekenen wij een vast tarief per kilowattuur aan de verstrekker van je laadpas.

CityCharging laadtarief per kWh:

Regio
Prijs excl. 21% BTW
Prijs incl. 21% BTW
Starttarief
Connectietarief
Nederland
€ 0,4463
€ 0,54
n.v.t.

Regio

Nederland

Prijs excl. 21% BTW

€ 0,4463

Prijs incl. 21% BTW

€ 0,54

Starttarief

n.v.t.

Connectietarief

Bovenstaand laadtarief brengen we in rekening bij jouw laaddienstverlener (Mobility Service Provider), dit is de partij waar je een contract mee hebt en ook de laadpas van hebt ontvangen. De laaddienstverlener kan een opslag berekenen voor het gebruik van hun diensten op basis van de afspraken die jij met hen hebt gemaakt.

De laaddienstverlener zorgt voor de afrekening van je laadsessies, voor vragen hierover kun je met hen contact opnemen.

Waarom
Connectietarief?

De laadplek is bedoeld voor het laden en niet voor parkeren van een elektrische auto. Nadat de accu is volgeladen dient de auto verplaatst te worden naar een parkeerplek.

De praktijk leert dat elektrische auto’s regelmatig een laadplek bezet houden op het moment dat de accu al is volgeladen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, zeker omdat steeds meer e-rijders gebruik willen maken van de laadpalen (naast de bewoners ook forenzen en bezoekers). 2 uur nadat de accu is volgeladen start het connectietarief. Door toepassing van connectietarief houden we de laadpaal zo optimaal mogelijk beschikbaar voor alle e-rijders en dit heeft een gunstig effect op de laadprijs.

Start
Wanneer
Tarief per uur
excl. BTW
Tarief per uur
incl. BTW
2 uur nadat de auto
is volgeladen.
7 dagen per week van
9.00 tot 21.00 uur.
€ 0,80
€ 0,97

Start

2 uur nadat de auto is volgeladen.

Wanneer

7 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur.

Tarief per uur excl. BTW

€ 0,80

Tarief per uur incl. BTW

€ 0,97

Voorbeeld 1

Je start de laadsessie om 17.30 uur en de accu is om 23.00 uur volgeladen. Indien de auto niet wordt verplaatst, start het connectietarief de volgende ochtend vanaf 9.00 uur.

Voorbeeld 2

Je start de laadsessie om 9.00 uur en de accu is om 14.00 uur volgeladen. Indien de auto niet wordt verplaatst, start om 16.00 uur het connectietarief, tot 21.00 uur.

Indien de auto de volgende dag om 9.00 uur nog niet is verplaatst start opnieuw het connectietarief.

Hoelang het opladen duurt en op welke wijze dit getoond wordt aan de e-rijder hangt af van het type/model elektrische auto. Veelal geeft de auto (via display/dashboard) bij het starten van de laadsessie aan hoelang de laadsessie gaat duren.

Daarnaast bieden veel automerken ook een mobiele app waarmee je op afstand kunt inzien of de auto nog aan het laden is. Ons advies is om deze app te installeren en hiermee je auto in de gaten te houden. Mocht je niet weten hoe dit voor jouw elektrische auto werkt, kunt je het beste contact opnemen met de autodealer voor meer informatie over laden met je elektrische auto.

Het connectietarief staat los van een eventueel geldend parkeerregime (bijv. parkeertarief, blauwe parkeerzone, zone vergunninghouders).